Aankomst Curacao 18 augustus 2017 derde therapiereis

Voor de derde keer zijn we aangekomen op Curacao om met Femke dolfijntherapie te volgen. De eerdere therapieën hebben zeer goede resultaten gegeven, en nu we de kans kregen nogmaals deze therapie te gaan volgen hebben we die met beide handen aangepakt. Deze therapie richten wij ons vooral op de sociaal emotionele ontwikkeling van Femke. Ze is pas 16 geworden en vol in de puberteit, last van hormonen en besef van haar beperking. Allemaal ‘zaken’ die bij haar beperking horen maar waar Femke veel moeite mee heeft. Haar gedrag heeft veel invloed op ons gezinsleven. In Nederland zijn we al ruim een jaar bezig om Femke op de juiste plek te krijgen met de juiste zorg, maar dat is ondertussen een hopeloze zaak aan het worden. We hebben voor deze therapie een psycholoog aangevraagd als therapeut en die is ook toegewezen. Daar zijn we erg blij mee. Kunnen de therapeuten hier Femke handvatten geven en haar leren hoe zich (anders) te uiten en te accepteren? Kunnen we met elkaar Femke helpen zichzelf zekerder en rustiger te gaan voelen? Kunnen ze ons als ouders daar ook in begeleiden? Wat we wel zeker weten is dat Femke tijdens de therapie aan het genieten is. Ze voelt zich relaxt en vrij in het water, werkt keihard mee aan de therapie en doet haar uiterste best er alles uit te halen wat er uit te halen valt. En dat is zo mooi om te zien. Hoe ver we gaan komen deze keer met de therapie weten we nog niet. We springen met z’n allen letterlijk in het diepe en komen vanzelf weer bovendrijven. Heel veel dank aan de mensen om ons heen en wat verder weg die  het mede mogelijk hebben gemaakt dat Femke wederom dolfijntherapie mag en kan gaan volgen. Vanmiddag (maandag 21 augustus 2017) gaan we beginnen met de therapie!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *