Acties

Op zaterdag 15 juni 2019 is er door Zwemschool Swimstar een sponsorzwem georganiseerd om geld in te zamelen voor de stichting. Het enorme bedrag van € 1712,25 is door diverse zwemmers bij elkaar gezwommen, ondersteund door RA’Quel (Leading Financial Solutions) die een financiële bijdrage heeft geleverd. Daarnaast was er sponsoring door Dive-Inc uit Sassenheim en Dive Post uit Valkenburg ZH met cadeautjes voor de deelnemers.

In februari 2019 is er samen met Dolphins4Teun een lege flessen inzamelingsactie geweest in Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk. Diverse scholen en kinderdagverblijven hebben een week lang lege flessen ingezameld die bij supermarkt Dirk van den Broek ingeleverd mochten worden. Het ingezamelde geld is verdeeld over beide stichtingen en leverde € 103 per stichting op.

Op zaterdagavond 6 juni 2015 werd er in de woning van Femke Weijers een druk bezochte benefiet avond georganiseerd om geld in te zamelen voor nieuwe dolfijntherapie in Curacao. Alles werd in gang gezet door Stichting Dolphins4femke om deze avond voor elkaar te krijgen. Er kwam een container naast het huis om alle huisraad in op te slaan, er werd een tent in de tuin opgezet, de bar werd geinstalleerd, de DJ bouwde zijn spullen op en de band vond ook nog een plekje in de huiskamer. De avond werd geopend door gitaarspel en zang van Joanne Heemskerk en Stephanie Schlager. Ze zongen mooie nummers en zelfs Femke zong nog een nummer mee van haar favoriete zanger Guus Meeuwis. Daarna was het de beurt aan Bazz, Zep en Iazlo. Met saxofoon, drums en gitaar bouwden ze een set op, waarbij ook de hulp van de aanwezigen werd gevraagd. Sommige hadden hun instrument mee genomen, en op de meegebrachte trommels kon gedrumd worden. Uiteindelijk werd er een band gevormd met achtergrond zangeressen en zangers, drummers, trompet, basgitaar en dwarsfluit en kwam er onder leiding van Bazz een liedje speciaal voor Femke uitrollen. Femke stond in het midden bovenop de drums en vond het allemaal prachtig! Daarna nam de DJ het over en werd er tot laat in de nacht nog gedanst. Dankzij alle vrijwillige hulp en sponsoring zijn alle gulle giften volledig naar de stichting gegaan en is er een bedrag opgehaald van maar liefst 1500 euro. Dolphins4femke had sponsoring van Meeuwenoord Vervoer (container), Carnavalsvereniging De Keiebijters (bar/koelkasten/tafels), en via RMS kerst en themapakketten Katwijk heeft Bickery Food Group en Van Doorne Food Import voor de hapjes en drankjes gezorgd. Daarnaast hielpen de broers van Femke ook hard mee. Dani heeft de muziek verzorgd met zijn eigen set (ww.djverhuurnwh.nl) en Nils verzorgde met zijn vrienden de catering en de drankuitgifte. Dolphins4femke wil zeker nog alle vrienden bedanken voor het op- en afbreken van de tuintent, het leeghalen en weer vullen van de huiskamer en de tuin, alle mensen die drank en etenswaren gedoneerd hebben, aan Bazz Barnasconi van de Bazzookas, Zep Barnasconi van Funky Organizers en Joanne Heemskerk en Stephanie Schlager voor hun fantastische muzikale bijdrage. Er kan nog steeds gedoneerd worden voor Femke Weijers om haar dichter bij de dolfijntherapie te krijgen. Eind februari 2016 zal zij vertrekken naar Curacao, de therapie is reeds gereserveerd.

Op 6 juni 2015 is er een nieuwe benefietavond, deze keer een hele bijzondere want deze wordt gewoon bij ons thuis gehouden! De huiskamer wordt leeg gehaald, de tuin overkapt met een grote tent, er wordt een bar geplaatst en er is live muziek en een DJ vanuit de huiskamer. Toegang is op uitnodiging, maar als je er graag bij wilt zijn kan je altijd een mailtje sturen naar dolphins4femke@live.nl.


foto 1-5

Het duikevenement heeft inmiddels plaats gevonden. 8 deelnemers hebben een introductieduik gedaan en dat was super leuk! Het was even een paar minuten wennen in het water maar toen de duikers het trucje van ademhalen onder water door hadden werd er naar hartelust gedoken en spelletjes gedaan onder water. De duikinstructrice Ingrid van Gerven heeft aangeboden om bij voldoende aanmeldingen nogmaals een instructie te willen geven, ontzettend leuk! Het duikevenement heeft 400 euro opgebracht en zo is Femke weer een stukje dichter bij haar eigen duik!

Zaterdag 17 januari 2015 is er een speciale duik event, georganiseerd door Dive Inc en Scuba Republic. Altijd al eens willen weten hoe het onder water is? Dan is dit een unieke kans. Boek nu een introductieduik voor 50 euro waar alles wat je voor een duik nodig hebt bij inbegrepen is. De instructie en het duiken duurt ongeveer 2,5 uur. Deelnemers krijgen ook een certificaat en een mooie onderwaterfoto. De lokatie is in Zandvoort. Scuba Republic stelt haar faciliteiten belangeloos ter beschikking en de instructeurs van Dive Inc werken ook belangeloos mee aan deze actie. Dus de totale opbrengst komt geheel ten goede aan Dolphins4Femke. Kijk voor meer informatie over duiken op http://www.dive-inc.nl of http://www.scubarepublic.nl. Wil je een duik boeken? Bel dan naar 06-14851902 (wendy)

Op 20 april 2013 is er een grote benefietavond, in samenwerking met team ‘Pelle’ van de Alpe D’HuZes. Deze avond wordt gehouden bij Optisport de Schelft in Noordwijkerhout. Zaal open vanaf 20.00 uur. Coverband catflap verleent belangeloos hun medewerking, er is een DJ, een loterij met mooie prijzen en nog veel meer. Kaarten kosten € 7,50 en zijn vanaf 16 maart 2013 te koop bij Bruna, Vink Multimedia en Optisport De Schelft in Noordwijkerhout. Ook deze keer worden de accommodatie, loterijprijzen etc etc gesponsord, zodat we zoveel mogelijk geld kunnen inzamelen voor twee fantastisch goede doelen! Komt allen!

Op donderdag 7 februari 2013 heeft Femke bezoek gehad van het prinsenpaar van carnavalsvereniging De Duinknijnen uit De Zilk. Dit jaar hebben zij gekozen voor stichting Dolphins4Femke als goed doel, en brachten een cheque mee van maar liefst € 222,22 !!

15 januari 2013. De aktie van kapsalon Style by Wendy’s heeft het prachtige bedrag van  € 194 opgeleverd! Wendy, bedankt!

8 december 2012. Nieuwe aktie van kapsalon Style by Wendy’s! Stichting Dolphins4Femke is ruim een jaar geleden opgericht met als doel geld in te zamelen voor Femke Weijers, zodat zij dolfijntherapie kan volgen in Curaçao. Femke is een jaar geleden voor het eerst in Curaçao geweest voor de therapie, en de resultaten zijn dusdanig uniek en bijzonder te noemen dat Femke heel graag terug wil voor meer therapie. Kapsalon Style by Wendy’s uit Noordwijkerhout hoorde van dit verhaal en kwam spontaan met het idee om voor de stichting een actie op te zetten! In december zal Style by Wendy’s op 12-12, 14-12, 19-12 en 22-12 van elke betalende klant een bedrag van € 4,50 (*) in de spaarpot van Femke stoppen! De spaarpot kan natuurlijk ook gebruikt worden door klanten/passanten om extra te doneren aan de stichting. Uiteraard is Femke hier heel erg blij mee! Voor een afspraak in de kapsalon kunt u bellen met Style by Wendy’s , Havenstraat 56 te Noordwijkerhout, tel: 0252-751438.

(*) niet in combinatie met andere lopende acties in december.

Femke bij kapsalon Style by Wendy's.

Femke bij kapsalon Style by Wendy’s.

29 april 2012

De opbrengst van de acties van de Doenjakids bedraagt in totaal 300 euro! We bedanken de meiden heel hartelijk voor hun fantastische inzet!

April 2012

Dansstudio The Movement en Doenjakids gaan voor de stichting optreden op vrijdagavond   20 april 2012 in Noordwijkerhout ter hoogte van Duin en Dal voor de start van de bloemencorso en op zaterdagmiddag 21 april 2012 rond 14.30 uur in Lisse ter hoogte van de Heereweg 431 tegenover benzinepomp van der Zon. Tijdens en na de optredens wordt geld ingezameld en bossen tulpen verkocht.

25 april 2012 wordt er een workshop hiphop-streetdance georganiseerd door dansschool The Movement en Doenjakids. Locatie is Beekbrug, Heereweg 455 te Lisse, van 17.00 tot 18.00 uur. Deelname kost € 3,50 en inschrijven kan ter plaatse of via doenja@movement-online.nl.

flyer femke

De benefietavond is geweest maar er lopen nog wat acties! U kunt via dolphins4femke@live.nl bieden op originele gesigneerde keepershandschoenen van Edwin van der Sar!

Daarnaast kunt u van energieleverancier wisselen. Greenchoice heeft een actie rondom dolphins4femke opgezet. Via een speciaal formulier kunt u zich aanmelden bij Greenchoice. U gaat gegarandeerd minder betalen voor uw stroom en/of gas en elke aanmelding levert de stichting 25 euro op! Doen dus! Kijk op   https://www.greenchoice.nl/thuis/klant-worden/aanmelden-bij-greenchoice?refid=577&prodid=6 voor meer informatie.

Op 15 oktober 2011 is bij Optisport De Schelft in Noordwijkerhout een grote benefietavond. De coverband Holy Ghost en de Bazzookas, dé ska rockband van Nederland, zullen voor u spetterende optredens verzorgen. Er is een grote loterij met prachtige (gesponsorde) prijzen en tijdens de set van de Bazzookas zal er iets heel bijzonders worden geveild! De zaal gaat om 19.30 uur open, opening avondprogramma is om 21.00 uur. De kaartverkoop is reeds gestart! Voor € 7,50 heeft u toegang tot de benefietavond inclusief een lotnummer voor de loterij. Op de avond zelf kunt u nog losse lotnummers bijkopen. Kaarten kunt u kopen bij Optisport De Schelft Noordwijkerhout, Bruna Noordwijkerhout, Vink Multimedia Noordwijkerhout en via dolphins4femke@live.nl. Dankzij onze sponsors, vrijwilligers en het belangeloos optreden van de genoemde bands zijn er zeer weinig kosten en zullen alle inkomsten van de kaartverkoop, lotenverkoop, percentage muntverkoop en van de garderobe in De Schelft volledig naar de stichting gaan!

Holy Ghost: De band Holy Ghost is ontstaan in maart van dit jaar voorafgaand aan de CFN jamsessie bij Café van der Geest. De opzet was eenvoudig: een aantal muzikanten bij elkaar zetten om als basis bij de jamsessie te laten spelen waar andere muzikanten bij aan kunnen sluiten. Dit bleek zo goed te werken dat dit het ontstaan bleek te zijn van de “gelegenheidsband” Holy Ghost, genoemd naar de plaats waar het allemaal begon. Vaak optreden doen we niet, we zijn allemaal erg druk met de andere bandjes waar we in spelen, maar voor speciale gelegenheden komen we bij elkaar om het dak eraf te spelen. De band kent een wisselende samenstelling en bestaat uit:

Drums: Gijs Vleeshouwers, Basgitaar: Martijn Pompe, Harry Verhoeve, Gitaar: Toine Nederstigt, Anton van Roode, Zang: Maurice van Deursen, Nico Hermans, Gina Griffioen, Nathalie van Deursen.

De bands waaruit we afkomstig zijn, zijn o.a. Nightlife, Duck Tape, Allround, Anti Stress Band en Captain Haddock. De samenstelling waarin we binnenkort spelen blijft een verrassing, maar dat we de vouwen uit je broek knallen is zeker! Let’s Rock!

De Bazzookas: De Bazzookas zijn 2 jaar geleden begonnen als een experiment. VanKatoen-tracks op een Ska-manier. Bazz (VanKatoen) ontmoette The Palookas en na een jamsessie is besloten toe te werken naar een eenmalige show. Dat werd zo’n succes dat de toekomstplannen zijn bijgesteld. De eerste EP van de Bazzookas, “Supervette Sixpack”, deed het heel erg goed met een volle concertagenda als resultaat. Parkpop, Zwarte Cross en talloze andere festivals zijn opgerold. De afgelopen maanden is er keihard gewerkt aan nieuw materiaal. Die nieuwe nummers zijn nu gevangen op CD. Alles met maar een doel: Aanleggen, richten, vuur. Spelen of je leven ervan afhangt! KABOEM! Onmogelijk om stil te blijven zitten of je lach in te houden bij het horen van deze maffe gasten. (Bron: www.bazzookas.nl)

Als muzikant maak je veel mee. Vooral heel veel hoogtepunten. Het is een mooi leven want je komt aan, pakt uit, springt het podium op en dan samen met het publiek zorg je dat het onvergetelijk wordt. Elke keer weer. Elk optreden heeft een ‘eigen’ herinnering, een eigen hoogtepunt. Iets wat dit concert anders heeft gemaakt dan alle andere concerten die je gegeven hebt. Dat zit vaak in kleine dingen. Natuurlijk heerlijk als het publiek los gaat, maar hoe mooi om te zien dat er aan de zijkant iemand staat die alleen maar luistert naar de teksten. Of iemand die achterin, in z’n rolstoel de tijd van z’n leven heeft. Of 2 mensen die elkaar tijdens een van onze concerten hebben leren kennen en nog steeds samen zijn. We spelen weliswaar dezelfde muziek maar de chemie van de zaal, de mensen en de band is altijd weer nieuw. Je weet pas achteraf wat er deze keer zo bijzonder was.

15 oktober is dat anders. Dan weet je van te voren dat het bijzonder wordt. Dat maakt het eigenlijk nog waardevoller. Als je met je muziek niet alleen kunt zorgen dat de mensen in de zaal een supertijd hebben maar dat je bij kunt dragen aan een droom van een klein mensje. De neiging om voorbij te gaan aan datgene wat er werkelijk toe doet in het leven ligt op de loer door alle drukte en succes. Maar juist door te spelen voor een ander, besef je weer hoe belangrijk dat is. Dus wij willen Femke bedanken dat wij mogen spelen op haar ‘feest’ en gaan ervoor zorgen dat het helemaal onvergetelijk wordt! kikkE!

Bazz Barlasconi, zanger Bazzookas